NEC, FC Utrecht en Willem II foutloos tegen amateurs

NEC, Willem II en FC Utrecht hebben in de tweede ronde om de KNVB-beker geen fout gemaakt tegen amateurclubs. De Domstedelingen hadden de meeste moeite de beste 32 te bereiken.

ONS Sneek - FC Utrecht 0-2
FC Utrecht kende een vliegende start in Friesland. Nacer Barazite (foto) schoot de Domstedelingen al in derde minuut op voorsprong met een vlammend afstandsschot. Het was een van de weinige Utrechtse hoogtepunten van het eerste bedrijf, waarin ONS Sneek min of meer gelijkwaardig was.

Ook na rust bood de Topklasser de ploeg van trainer Erik ten Hag goed partij, maar tot scoren kwamen de gastheren niet. Utrecht deed dat vlak voor tijd via Rubio Rubin wél (0-2) en gaat daardoor donderdag in de koker bij de loting voor de zestiende finale.

DOVO - Willem II 0-3
Willem II had het in de eerste helft bijzonder lastig in Veenendaal, maar ging door een doeltreffende schuiver van Robbie Haemhouts desondanks met een 0-1 voorsprong rusten. Twintig minuten voor tijd verzorgde Haemhouts ook de tweede Tilburgse goal.

Willem II kwam daarna niet meer in de problemen, want in de slotfase nam Lesly de Sa na een mooie kapbeweging de 0-3 voor zijn rekening.

Noordwijk - NEC 0-3
NEC had weinig te duchten van Zaterdaghoofdklasser Noordwijk. Christian Santos opende na 35 minuten de score voor de Eredivisionist, na een fraai hakballetje van Joey Sleegers.

De bezoekers kwamen negen minuten na rust op 0-2 via Marcel Ritzmaier; zijn eerste goal in Nijmeegse dienst. Mohamed Rayhi verzorgde in de 87ste minuut het slotakkoord.