ADO Den Haag gaat af in Genemuiden

SC Genemuiden heeft voor een stunt gezorgd door ADO Den Haag zelfs met tien man uit het KNVB-bekertoernooi te knikkeren. De Eredivisionist ging na 3-3 na 120 minuten via penalty's onderuit.

ADO Den Haag liet zich van zijn slechte kant zien in Genemuiden. De ploeg van trainer Henk Fraser dacht na 37 minuten de zege binnen te hebben door doelpunten van Kenji Gorré en Mike Havenaar (foto). Maar dat bleek een lelijke misrekening.

Anne van der Kolk zorgde met een doelpunt enkele minuten voor én na rust voor een verrassende gelijke stand. In de verlenging dreigde het alsnog fout te gaan voor de Zaterdaghoofdklasser toen Mike van der Kooy met zijn tweede gele kaart de kleedkamer moest opzoeken. Maar dankzij de goal van Jacco Riemens in de honderdste minuut zag het er ineens een stuk rooskleuriger uit voor de thuisploeg.

In de allerlaatste minuut van de tweede verlenging sleepte Ludcinio Marengo er alsnog een penaltyreeks uit voor ADO. Daarin ging het echter alsnog mis voor de Eredivisionist doordat Gorré, Gianni Zuiverloon en Kevin Jansen faalden vanaf elf meter.