FC Eindhoven zet zichzelf voor schut bij Koninklijke HFC

Reacties

Het eerste KNVB-bekerduel van woensdag heeft direct een verrassing opgeleverd. Topklasser Koninklijke HFC elimineerde op eigen veld FC Eindhoven: 3-2.

FC Eindhoven zet zichzelf voor schut bij Koninklijke HFC

De Brabanders eindigden vorig seizoen als tweede in de Jupiler League en staan ook nu weer hoog: derde. De Haarlemmers bezetten op hun beurt momenteel de zesde positie in de Topklasse Zondag. Dat verschil bleek woensdagmiddag (het duel begon al om 16.00 uur) niet zo veel waard. En dat terwijl de Eindhovenaren dankzij Milan Massop nog wel met een voorsprong gingen rusten.

Na de pauze ging het echter mis voor de Brabanders. HFC kwam steeds beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de gelijkmaker van Gertjan Tamerus. Negen minuten later was het Rachid El Yaakoubi die de gastheren op voorsprong bracht, vlak daarna tekende uitblinker Mike van den Ban zelfs voor de 3-1. Wimilio Vink deed nog wel wat terug, maar genoeg om een blamage te voorkomen was het niet.

Daarmee volgt de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag (foto) het slechte voorbeeld van MVV Maastricht, FC Volendam en Eredivisionist (!) ADO Den Haag. Zij werden dinsdag in de tweede bekerronde al uitgeschakeld door amateurs, respectievelijk VV Capelle, FC Lienden en SC Genemuiden. Telstar (penalty's) en Sparta Rotterdam (verlenging) kwamen dinsdag met de schrik vrij tegen SVV Scheveningen en OJC Rosmalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.