FC Volendam laat zich verrassen door Lienden

FC Volendam is gestrand in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Zondagtopklasser en amateurkampioen FC Lienden kreeg de koploper van de Jupiler League klein: 1-0.

Lienden kwam op slag van rust op voorsprong. Guilliano Grot (onder meer ex-NEC en -Excelsior) schoot de bal na een voorzet vanaf rechts tegen de touwen. In de tweede helft kreeg Bert Steltenpool (foto) een goede kans op de gelijkmaker, maar keeper Jan Schimmel had een antwoord op zijn inzet.

Daardoor is FC Volendam na MVV Maastricht de tweede betaaldvoetbalclub die zich deze bekerronde laat beetnemen door een amateurclub. De nederlaag tegen Lienden, dat in 2009 tot de achtste finale van het bekertoernooi reikte, is de eerste verliespartij van het seizoen voor Volendam.