Inzaghi bevestigt komst van nieuwe spits bij Internazionale

Reacties

Medhi Taremi stapt aan het einde van dit seizoen transfervrij over van FC Porto naar Internazionale. Simone Inzaghi, coach van de Italiaanse kampioen, bevestigde zaterdagavond dat de aanvaller uit Iran naar het Giuseppe Meazza komt.

Inzaghi bevestigt komst van nieuwe spits bij Internazionale
© Pro Shots

Een verrassende transfer is dit niet: in Italië was het al een tijdje een publiek geheim dat Inter zich zou gaan versterken met de 31-jarige Taremi. De blauw-zwarten waren in de zomer én in januari ook al bezig met zijn komst, maar slaagden er toen niet in om het eens te worden met FC Porto. Het contract van Taremi loopt daar af en nu gaat hij dus transfervrij naar Milaan.

Inter verloor zaterdag met 1-0 van Sassuolo en na afloop werd Inzaghi gevraagd naar Taremi. De coach besloot om eerlijk te zijn en bevestigde de komst van de aanvaller.

'Medhi is een belangrijke speler', zei Inzaghi over de 84-voudig international van Iran. 'Hij heeft veel ervaring in de Champions League en heeft veel doelpunten gemaakt. We zijn blij dat hij naar ons komt. We willen volgend seizoen met een bredere selectie werken, dus we hadden nog een extra spits nodig.'

Taremi speelt sinds 2020 voor Porto, dat de aanvaller destijds overnam van Rio Ave. Daarvoor speelde de aanvaller in Qatar en in zijn vaderland Iran. Voor Porto maakte hij in 179 wedstrijden tot dusver 89 doelpunten. Zaterdag was Taremi in de 0-3 overwinning op CD Chaves nog goed voor een doelpunt en een assist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.