Invaller Veerman helpt Heerenveen in slotfase langs NAC

SC Heerenveen is zonder groots te spelen doorgedrongen tot de beste 32 in het bekertoernooi. Invaller Henk Veerman besliste het duel met NAC Breda op fraaie wijze (0-1).

De rommelige eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Heerenveen liet het initiatief aan NAC, dat vooral van afstand een paar keer gevaar stichtte. Joey Suk nam het doel van keeper Erwin Mulder een paar keer onder vuur, met na een half uur de gevaarlijkste poging. De Friezen deelden enkel wat speldenprikjes uit via Luciano Slagveer.

De grootste kans was direct na rust echter wel voor Heerenveen, toen Tarik Kada de bal onderschepte en naast schoot. Daarna was het weer de thuisploeg die aanzette, wat bijna een treffer van Mats Seuntjens opleverde. De spits speelde zich handig vrij, maar Mulder redde uitstekend.

Joey Suk (rechts) kreeg in de eerste helft de beste kansen voor NAC Breda.

Op het moment dat het duel op een verlenging leek af te stevenen, sloeg de vlam alsnog in de pan. Sam Larsson zette met een individueel hoogstandje invaller Veerman vrij voor NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, waarna de Volendammer de bal met heel veel gevoel over de ervaren keeper heen wipte.

Routinier Michael Dingsdag kreeg een paar minuten later direct rood na een harde schop op Caner Cavlan, waarna Veerman en Slagveer nog verzuimden de marge te vergroten. Heerenveen herstelde zich zo voor de smadelijke nederlaag bij NEC van afgelopen vrijdag (2-0). NAC kan zich nu volop richten op de competitie, de ploeg van Robert Maaskant staat teleurstellend elfde in de Jupiler League.