Terim neemt gehavende Yilmaz toch op in selectie

Reacties

Bondscoach Fatih Terim heeft Burak Yilmaz opgenomen in zijn selectie voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van Turkije. De aanvaller van Galatasaray kampte met een hamstringblessure, maar lijkt op tijd hersteld voor de cruciale interlands.

Terim neemt gehavende Yilmaz toch op in selectie

Yilmaz viel twee weken terug na ruim een uur spelen uit in het competitieduel met Trabzonspor (0-1 zege). De dertigjarige spits moest de strijd staken met een ernstig aanziende hamstringblessure en er werd gevreesd voor een revalidatieperiode van minstens een maand.

Terim neemt Yilmaz, die het competitieduel met Gaziantespor (2-1 winst) en de wedstrijd tegen FC Astana in de groepsfase van de Champions League (2-2) aan zich voorbij moest laten gaan, echter gewoon op in zijn 24-koppige selectie voor de laatste EK-kwalificatieduels van Turkije. De inzetbaarheid van de aanvaller die in 42 interlands goed was voor negentien treffers zou een opsteker betekenen voor Turkije, dat met Nederland in een gevecht om de derde plaats is verwikkeld.

Op 10 oktober wacht de Turken een wedstrijd tegen Tsjechië, drie dagen later volgt een thuisduel met IJsland. De selectie van Terim heeft aan vier punten genoeg tegen deze twee al geplaatste landen om zich te verzekeren van de derde plaats in Groep A. Die derde stek geeft recht op een plek in de play-offs om een ticket naar het EK in Frankrijk.

Het is een plek waar het Nederlands elftal - dat zelf nog op bezoek gaat in Kazachstan en Tsjechië in eigen land treft - nog op aast als nummer vier in de poule. De achterstand van de selectie van bondscoach Danny Blind op Turkije bedraagt twee punten, maar het onderling resultaat is slechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.