Turkije vreest Yilmaz te missen in cruciale kwalificatieduels

Reacties

Turkije kan in de laatste twee EK-kwalificatieduels waarschijnlijk niet beschikken over Burak Yilmaz. De aanvaller van Galatasaray viel zaterdag uit met een hamstringblessure.

Turkije vreest Yilmaz te missen in cruciale kwalificatieduels

Na 66 minuten moest Yilmaz het competitieduel met Trabzonspor (0-1 zege) staken. De dertigjarige spits viel uit met een ernstig aanziende hamstringblessure. Yilmaz, die in 42 interlands goed was voor negentien treffers, lijkt de laatste EK-kwalificatieduels van Turkije daardoor te moeten missen.

Op 10 oktober wacht namelijk al een wedstrijd tegen Tsjechië voor de ploeg van bondscoach Fatih Terim, drie dagen later volgt een thuisduel met IJsland. Turkije heeft aan vier punten genoeg tegen deze twee al geplaatste landen om zich te verzekeren van de derde plaats in Groep A.

Die derde plaats geeft recht op een plek in de play-offs om een ticket naar het EK in Frankrijk. Het is een plek waar het Nederlands elftal - dat zelf nog op bezoek gaat in Kazachstan en Tsjechië in eigen land treft - nog op aast als nummer vier in de poule. De achterstand van de selectie van bondscoach Danny Blind op Turkije bedraagt twee punten, maar het onderling resultaat is slechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.