El Ghazi in definitieve selectie Oranje, Karsdorp niet

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Anwar El Ghazi van Ajax opgenomen in de definitieve 23-koppige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië. Feyenoorder Rick Karsdorp, de andere verrassende naam uit de voorselectie van vorige week, overleefde de laatste schifting niet.

El Ghazi in definitieve selectie Oranje, Karsdorp niet

Ten opzichte van de voorselectie zijn behalve Karsdorp ook Kenneth Vermeer (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), de geblesseerde Luuk de Jong en zijn PSV-ploeggenoot Luciano Narsingh afgevallen.

Behalve de vijf afgevallen spelers zijn ook de geblesseerde Jetro Willems, Arjen Robben en Stefan de Vrij er niet bij. Zij zaten ook al niet in de voorselectie. Bruno Martins Indi, die nog één duel schorsing heeft staan, ontbreekt eveneens.

Ajax is met liefst vijf afgevaardigden, waaronder de jongelingen Kenny Tete en Jairo Riedewald, de hofleverancier. El Ghazi (foto), die onlangs definitief voor een interlandloopbaan bij Oranje koos, kan net als Tete zijn debuut gaan maken. Dat geldt ook voor Virgil van Dijk en Jeroen Zoet. Terence Kongolo is de enige Feyenoord-speler en PSV heeft twee Oranje-klanten.

Oranje gaat op zaterdag 10 oktober op bezoek bij Kazachstan, drie dagen later ontvangt het Tsjechië in de Amsterdam Arena.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Oranje vierde in de poule, op twee punten achter nummer drie Turkije. De formatie van Blind heeft de kans op plaats drie, en dus play-offs om EK-kwalificatie, niet meer in eigen hand en moet hopen op een misstap van de Turken. Bij een gelijk aantal punten eindigt Turkije op basis van een beter onderling resultaat als derde. IJsland en Tsjechië zijn al zeker van EK-deelname.

De 23-koppige definitieve selectie

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (Sunderland), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.