Tegenslag voor Khedira in aanloop naar toppers

Reacties

Sami Khedira kampt opnieuw met fysieke klachten. De Duitse middenvelder van Juventus staat twee tot drie weken buitenspel met een dijbeenblessure en lijkt daardoor de competitietopper tegen Napoli en een Champions League-duel met Bayern München te missen.

Tegenslag voor Khedira in aanloop naar toppers

Khedira liep de dijbeenklachten zondag op in het Serie A-duel met Chievo Verona (4-0 zege). De 28-jarige middenvelder liet zich daardoor na 45 minuten als basiskracht vervangen door Stefano Sturaro. De Duitser kampt al het gehele seizoen met fysieke klachten. De seizoenstart miste hij wegens een kuitblessure, waarna hij eind 2015 kampte met een hamstringkwetsuur.

Trainer Massimiliano Allegri moet door de verwachte twee tot drie weken afwezigheid van Khedira vrezen dat hij voor de clash met koploper Napoli (13 februari) en de eerste confrontatie met Bayern München (16 februari) geen beroep kan doen op de ex-speler van Real Madrid en VfB Stuttgart. Het treffen met Genoa (woensdagavond) - waar huurling Tim Matavz zijn debuut kan maken - moet Khedira in ieder geval aan zich voorbij laten gaan.

Zegereeks
Voor onrust zorgt dat overigens niet bij De Oude Dame. 'Met twaalf overwinningen op rij in de competitie hebben we het signaal al afgegeven dat we weer helemaal terug zijn in de strijd om de titel', stelt Allegri, die naast Khedira ook Mario Mandzukic (spierblessure) moet missen. 'Ik denk alleen nog wel dat we zowel individueel als collectief nog kunnen groeien.'

'Of ik ermee bezig ben dat we bij een zege het record van het seizoen 2013/2014 (dertien overwinningen op rij, red.) kunnen overnemen?', ging de Italiaan in op een vraag van het journaille voorafgaand aan het treffen met de nummer zestien van de ranglijst. 'Ik ben niet bezig met records. Wat heeft zo'n record voor waarde als je uiteindelijk geen kampioen wordt?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.