Juventus evenaart clubrecord dankzij herboren Morata

Chievo is in de Serie A het twaalfde slachtoffer op rij geworden van Juventus (4-0), dat dankzij Álvaro Morata al voor rust verzekerd was van een evenaring van een clubrecord.

Morata had woensdag na twintig officiële wedstrijden zonder doelpunt eindelijk weer het net gevonden namens Juventus. Zijn goals in het Coppa Italia-duel met Internazionale (3-0 zege) hebben hem blijkbaar vertrouwen gegeven, want vier dagen later was hij opnieuw productief.

In de zesde minuut brak Morata op aangeven van Stephan Lichtsteiner de ban namens Juventus. Kort voor rust was hij opnieuw trefzeker, waarbij dit keer Sami Khedira het voorbereidende werk voor zijn rekening nam.

Morata maakte met zijn goals ook een einde aan zijn improductiviteit in de Serie A, waarin hij op 4 oktober tegen Bologna voor het laatst tot scoren was gekomen. In de tweede helft kreeg hij navolging van Alex Sandro en Paul Pogba, die de overwinning extra kleur gaven.

Mede dankzij de inbreng van Morata boekte Juventus de twaalfde overwining op rij in de Serie A, waarmee het een clubrecord evenaarde. De Turijnse ploeg loste Napoli af als koploper, al moet het die koppositie waarschijnlijk weer inleveren, Napoli begint om 15.00 uur tegen Empoli.