Juventus pijnigt rivaal Inter op weg naar finale

Reacties

Juventus kan een plek in de finale van het toernooi om de Coppa Italia nauwelijks meer ontgaan. In de eerste halve finale wonnen de Turijners met 3-0 van rivaal Internazionale.

Juventus pijnigt rivaal Inter op weg naar finale

Juventus was in de eerste helft heer en meester tegen Inter, dat in de Serie A al een tijdje met een vormdip kampt en ook in Turijn geen grootse indruk maakte. Na een handsbal van Gary Medel claimde Juventus al vroeg een penalty, maar de bal ging niet op de stip. In de 36ste minuut mocht De Oude Dame alsnog aanleggen vanaf elf meter, na een overtreding van Jeison Murillo op Juan Cuadrado. Álvaro Morata rondde af: 1-0.

Inter probeerde na rust een vuist te maken, maar juist op het moment dat de Milanezen dachten een overwicht te creëren sloeg Juventus weer toe. Morata bekroonde een dik kwartier na rust een vlijmscherpe Turijnse counter: 0-2.

Een rode kaart (2x geel) voor Murillo nam even later alle spanning uit het duel weg. Invaller Paulo Dybala zorgde er zelfs voor dat er zelfs in de return amper spanning meer is, door zeven minuten voor tijd de 3-0 te maken met een schot vanaf twintig meter. Het duel in Milaan wordt op 2 maart afgewerkt. AC Milan zette dinsdag al een grote stap richting de bekerfinale door uit tegen derdeklasser Alessandria met 0-1 te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.