Milan heeft penalty nodig voor zege op derdeklasser

Het bekersprookje van derdeklasser Alessandria lijkt te stranden in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. AC Milan won de eerste halve finale met 1-0.

Milan begon met een B-ploeg aan het duel met Alessandria, maar ook in dat team was opmerkelijk genoeg geen plek voor Nigel de Jong, die al maanden op een zijspoor staat bij de Rossoneri. Het duel werd afgewerkt in Turijn, omdat het stadionnetje van Alessandria veel te klein was om aan de massale belangstelling te voldoen.

Milan was in de eerste helft beter dan Alessandria, maar hielp via Mario Balotelli aanvankelijk een paar flinke kansen om zeep. De langdurig door blessures gekwelde spits stond voor het eerst sinds 27 september in de basis. Balotelli oogde stroef en niet helemaal scherp, maar verzorgde op slag van rust toch het beslissende doelpunt. Hij eiste de penalty op die was gegeven na een overtreding op Andrea Poli en benutte het buitenkansje feilloos (foto).

Poli kreeg na rust een enorme mogelijkheid op de tweede Milanese goal, maar doelman Gianmarco Vannucchi redde uitstekend. Eerder had Keisuke Honda al nagelaten de score in Milanees voordeel op te voeren. Alessandria kreeg een paar countermogelijkheden, maar die leidden niet tot kansrijke doelpogingen.

Door de nipte nederlaag houdt Alessandria, dat Palermo en Genoa al uitschakelde, een kleine kans op een plek in de finale. De return in San Siro wordt afgewerkt op 1 maart. De andere halve eindstrijd gaat tussen Juventus en Internazionale. Woensdag staan die twee clubs tegenover elkaar in Milaan.