Alessandria in rep en roer door historische clash met Milan

Reacties

Door de naderende clash met AC Milan in het bekertoernooi staat Alessandria al een paar dagen op zijn kop. Het enthousiasme in het provinciestadje was in de afgelopen zestig jaar nooit zo groot.

Alessandria in rep en roer door historische clash met Milan

Dat zegt trainer Atillio Gregucci (op de voorgrond op de foto) van de derdeklasser. 'Iedereen leeft al twee weken naar de wedstrijd van dinsdagavond toe. De belangstelling is enorm. Iedereen wil deel zijn van deze historische gebeurtenis. De laatste keer dat de club zoveel kaarten verkocht was in de jaren vijftig, toen Alessandria voor het laatst in de Serie A speelde', zegt Gregucci. De club speelde in het seizoen 1958/59 voor het laatst op het hoogste niveau. Sinds 1975 speelde de club in de vijfde, vierde en derde divisie. Op dit moment zijn de Grigi promotiekandidaat op het derde niveau.

Alessandria speelt dinsdagavond tegen Milan in de eerste halve finale van het toernooi om de Coppa Italia. Dat doet het niet in eigen huis, maar het een klein uur verderop gelegen Turijn. Het Stadio Giuseppe Moccagatta (capaciteit 7.600) van de derdedivisionist is namelijk veel te klein om aan de enorme vraag naar tickets te voldoen. Daarom wordt uitgeweken naar de thuishaven van Torino, dat een capaciteit van 27.000 heeft.

De ploeg van Gregucci schakelde op weg naar de halve finale onder meer Palermo en Genoa uit, maar een stunt tegen Milan over twee wedstrijden acht de trainer zo goed als onhaalbaar. 'Het belangrijkste vind ik dat we er een wedstrijd van maken en dat we de eer van onze stad verdedigen.'

Puinhoop
Milan-trainer Sinisa Mihajlovic is op zijn hoede voor de reuzendoder. 'De beste manier om er een puinhoop van te maken, is denken dat we al in de finale staan', zegt de Serviër. 'Ons doel is om een einde te maken aan dit bekersprookje. Alessandria heeft het geweldig gedaan, maar wij zijn het aan onze stand verplicht om de finale te halen.'

De kans dat Nigel de Jong dinsdag mag opdraven lijkt klein. 'Ik ga niets of heel weinig veranderen. Als ik van mijn spelers verlang dat ze deze wedstrijd serieus nemen, moet ik dat zelf ook doen', sluit hij af. Het duel begint dinsdagavond om 21.00 uur. De return in Milaan volgt op 1 maart. De andere halve eindstrijd gaat over twee duels tussen Internazionale en Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.