Spitsen loodsen AC Milan naar halve finale Coppa Italia

Carpi is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Dankzij goals van het aanvalsduo Carlos Bacca en M'Baye Niang was AC Milan met 2-1 te sterk voor de competitiegenoot.

Uitzonderlijk moeilijk was de kans die Bacca in de veertiende minuut kreeg niet, maar de spits rondde bijzonder fraai af. De Colombiaan omspeelde doelman Zeljko Brkic en scoorde vervolgens met een schot achter zijn standbeen.

Bacca assisteerde Niang bij het maken van het tweede doelpunt. De maker van de openingstreffer gaf met de buitenkant van zijn rechtervoet voor en zijn collega-aanvaller benutte de niet te missen kans. Dankzij de twee spitsen beschikten de Rossoneri na een halfuur al over een geruststellende 2-0 voorsprong.

Carpi-aanvaller Matteo Mancosu verkleinde de marge vijf minuten na rust met een intikker, maar het bleef voor de uitploeg bij de aansluitingstreffer. In de halve finale wacht Milan een ontmoeting met Spezia of Alessandria, die op 18 januari tegen elkaar in actie komen.