Stuntploeg Alessandria vervolgt bekersprookje in Turijn

Reacties

Alessandria vervolgt zijn sprookjesachtige bekersucces buiten eigen huis. De derdedivisionist, die door is gedrongen tot de laatste vier van het Italiaanse bekertoernooi, wijkt in de halve finale uit naar Turijn.

Stuntploeg Alessandria vervolgt bekersprookje in Turijn

De Italiaanse voetbalbond heeft ingestemd met het verzoek van Alessandria om zijn thuiswedstrijd af te werken in het Stadio Olimpico (capaciteit 27.900) van Turijn, normaliter de thuishaven van Torino. Door de wedstrijd te verplaatsen naar het een uur verderop gelegen Turijn denkt Alessandria aan de massale vraag naar kaartjes te kunnen voldoen voor de halve finale tegen AC Milan. Het stadion van de derdeklasser bevat namelijk slechts een capaciteit van 7.600 plaatsen.

Het betekent dat de stad Alessandria zelf weinig meekrijgt van het bekersucces van de club. I Grigi, die hun thuiswedstrijden traditioneel in een volledig grijs shirt afwerken, speelden in de afgelopen drie bekerronden telkens uit. Op vreemde bodem rekende Alessandria af met Palermo, Genoa en Spezia.

De 'thuiswedstrijd' van Alessandria in de beker wordt komende dinsdag afgewerkt. De return in Milaan volgt pas op 1 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.