Bocalon laat stuntploeg verder dromen in Coppa Italia

Derdedivisionist Alessandria heeft zich maandagavond dankzij een 2-1 overwinning op Spezia geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Coppa Italia, waar AC Milan wacht. Riccardo Bocalon was de grote man bij de stuntploeg in het duel met de ploeg uit de Serie B.

Alessandria keek al na twintig minuten tegen een achterstand aan in de kwartfinale van het bekertoernooi. Emanuele Calaio opende de score vanaf de strafschopstip, waardoor de bezoekers in de achtervolging moesten.

Pas in de 83ste minuut kwam de Derdedivisionist langszij, toen Bocalon (foto) voor het eerst doel trof. In de slotminuut was het opnieuw de ex-spits van onder meer Internazionale en Carpi die het net wist te vinden en daarmee bezorgde hij zijn huidige werkgever een ticket naar de halve eindstrijd.

Daar moet de volgende horde genomen worden: AC Milan. De Rossoneri wonnen vorige week woensdag al met 2-1 van Carpi. Op 26 januari neemt Alessandria - die eerder al zegevierden tegen Genoa en Palermo - het eerst in eigen huis op tegen de huidige nummer zes van de Serie A, op 1 maart staat de tweede confrontatie tussen de twee in de halve finale op het programma.