Milan dient rivaal Inter nieuwe tik toe in derby

AC Milan heeft Internazionale overtuigend aan de kant gezet in de Derby della Madonnina. Na de gemiste strafschop van Mauro Icardi liepen de Rossoneri uit naar een 3-0 zege.

Inter ging als koploper van de Serie A het nieuwe jaar in, maar de ploeg van trainer Roberto Mancini is het de laatste weken een beetje kwijt. Zo zakten de Nerazzurri af naar de vierde plaats en verloren zij de heenwedstrijd in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia met 3-0 bij Juventus. De start tegen Milan was echter hoopgevend.

Debutant Éder, die Icardi verrassend op de bank hield, kreeg in de openingsfase twee enorme kansen. Na ruim een half uur was het echter Milan dat op voorsprong kwam dankzij twee ex-Eredivisionisten. Een voorzet van Keisuke Honda (oud-speler VVV-Venlo) werd door Alex (PSV) binnengekopt.

De Braziliaanse verdediger speelde een hoofdrol, want in de zeventigste minuut veroorzaakte hij een strafschop. De ingevallen Icardi ging makkelijk liggen na contact met Alex en de bal werd op de stip gelegd. Icardi schoot vanaf elf meter op de paal.

Daarna ging het hard, want in een tijdsbestek van zeven minuten liep Milan uit naar 3-0. Carlos Bacca gleed in de 73ste minuut een voorzet van M'Baye Niang binnen en drie minuten later zorgde de Fransman zelf voor het derde doelpunt van de thuisclub.

Daar bleef het bij in San Siro, waardoor Inter lijkt af te haken in de titelstrijd. De achterstand op Napoli bedraagt al negen punten. Milan komt op 36 punten uit 22 wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic de zesde plaats bezet.