Stunt van Armenië met uitblinker Özbiliz in Denemarken

Armenië heeft in de uitwedstrijd tegen Denemarken voor een ware stunt gezorgd. Mede dankzij een uitblinkende Aras Özbiliz wonnen de Armenen het WK-kwalificatieduel in Groep B met 0-4.

Al na negentien seconden stonden de Denen, waar Ajacied Christian Eriksen (foto) in de basis begon, met 0-1 achter. Op aangeven van de voormalig Ajax-aanvaller Özbiliz opende Yura Movsisyan de score met een schot in de lange hoek.

Waar een snel antwoord van Denemarken werd verwacht, was het Armenië dat ook voor het tweede doelpunt van de wedstrijd zorgde. Oog in oog met de Deense keeper Stephan Andersen bleef de aanvaller uiterst koel: 0-2.

Ook na rust lukte het Denemarken niet om grip te krijgen op de bezoekers. Een kwartier na de hervatting stond het door opnieuw Movsisyan alweer 0-3. Evenals bij de openingstreffer kwam het voorbereidende werk van Özbiliz.

De genadeklap kwam vervolgens acht minuten voor tijd, toen Henrik Mkhitaryan de eindstand na een fraaie individuele actie op 0-4 bepaalde. Het is voor Armenië pas de tweede overwinning in de WK-kwalificatiereeks. Door de zege komt het land op zes punten, waardoor het de vierde plaats deelt met Denemarken. Italië leidt met veertien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.