Resultaten Denemarken bepalen Schalke-kansen Olsen

Schalke 04 volgt de verrichtingen van Denemarken met extra aandacht. Bij een succes tegen Bulgarije kan bondscoach Morten Olsen als kandidaat-trainer worden afgeschreven.

Resultaten Denemarken bepalen Schalke-kansen Olsen

Schalke 04 denkt er sterk aan komende zomer Jens Keller te vervangen door een trainer met meer ervaring. De opvolger van de ontslagen Huub Stevens heeft niet alle twijfels kunnen wegnemen.

Volgens het Deense BT is Olsen (63) een van de belangrijkste kandidaten om komend seizoen Schalke 04 onder zijn hoede te nemen. De Deense bondscoach staat naar verluidt hoog genoteerd op het lijstje, waarop ook de namen Roberto di Matteo en Mike Büskens prijken.

Aanvankelijk gold Armin Veh als grootste kanshebber, ook gezien zijn goede verstandhouding met Schalke-manager Horst Heldt. Veh heeft zich maandag evenwel gecommitteerd aan Eintracht Frankfurt.

Heldt ziet dat niet als een streep door de rekening, ook al werd al weken geopperd dat er een principeakkoord was tussen Schalke en Veh. 'Ik kan het ook niet helpen dat journalisten menen te moeten brengen dat alles rond is, terwijl dat niet het geval is.'

ZoektochtDe technisch manager erkent wel dat Veh nadrukkelijk in beeld was gekomen als die niet verder zou gaan bij Eintracht Frankfurt. Daarmee geeft hij ook aan dat Schalke op zoek is naar een nieuwe trainer. 'Maar we hebben nimmer uitgesloten dat Keller ook na 30 juni onze hoofdtrainer blijft', aldus Heldt. 'We gaan eerst kijken hoe dit seizoen verder verloopt en dan nemen we een beslissing.'

Mogelijk kijkt de leiding van Schalke dan niet alleen naar de verrichtingen van de eigen ploeg maar ook naar die van Denemarken. Bij een nederlaag dinsdagavond tegen Bulgarije kan in juni namelijk het WK buiten bereik zijn voor de Denen.

En dat biedt een opening om Olsen komende zomer al naar Gelsenkirchen te halen, een jaar voordat zijn contract met de Deense bond afloopt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen