Denemarken zes maanden zonder spookrijder Bendtner

De Deense bond (DBU) heeft Nicklas Bendtner voor een half jaar geschorst als international. De maatregel volgt op de aanhouding van de aanvaller van Juventus.

Denemarken zes maanden zonder spookrijder Bendtner

Bendtner kwam afgelopen weekend negatief in het nieuws. De aanvaller werd zondagochtend opgepakt voor spookrijden in Kopenhagen. Nader onderzoek wees uit dat hij daarbij ook onder invloed van alcohol was.

'De bond respecteert de rechten van spelers wat betreft hun privéleven, maar we hebben wel regels voor internationals over hun publieke gedrag', aldus het statement over de schorsing van Bendtner.

In de ogen van de Deense bond heeft Bendtner daarmee de grens overschreden. De aanvaller wordt de komende zes maanden niet geselecteerd voor de nationale ploeg. Bondscoach Morten Olsen staat achter de beslissing van de DBU, waardoor hij zes maanden geen beroep kan doen op de spits.

De 25-jarige Bendtner, die via twitter zijn excuses heeft gemaakt voor zijn gedrag, mist de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië, Bulgarije, Armenië en Polen. Op dit moment staat hij overigens door een dijbeenblessure aan de kant.

Ook zijn werkgever heeft furieus gereageerd. Juventus heeft de Deen een boete van ruim een ton opgelegd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen