Stap naar het CAS laatste hoop voor Legia Warschau

Reacties

Als de UEFA het hoger beroep afwijst, stapt Legia Warschau zoals verwacht naar het internationale sporttribunaal CAS om alsnog een plaats in de play-offs van de Champions League af te dwingen. De Polen wonnen over twee duels met 6-1 van Celtic, maar werden reglementair tot verliezer uitgeroepen omdat een geschorste speler vier minuten meedeed.

Stap naar het CAS laatste hoop voor Legia Warschau

Door de reglementaire 3-0 nederlaag, waar in Schotland dus eigenlijk met 2-0 gewonnen was, ging Celtic op basis van het ene uitdoelpunt dat gescoord was door naar de play-offs.

Legia Warschau hoopt via het CAS alsnog een plek in de laatste voorronde van het miljoenenbal af te dwingen, mits de UEFA het hoger beroep afwijst. De kans daarop lijkt echter klein, alhoewel Legia-voorzitter Kazimierz Oleszek zelf spreekt van een kans van vijftig procent dat de beslissing wordt teruggedraaid.

Aanvankelijk deden de Polen ook een beroep op het eergevoel van Celtic, door te vragen of Celtic het aandurfde om een beslissingsduel af te werken. Dat verzoek werd negatief beantwoord, omdat het hier volgens de Schotten louter een zaak tussen de Europese voetbalbond (UEFA) en de Poolse club zou betreffen.

Overigens is inmiddels al geloot voor de play-offs. Celtic neemt het over negen dagen op tegen NK Maribor uit Slovenië.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.