Celtic houdt hoop op CL na administratieve blunder Legia

Reacties

Het Celtic van Virgil van Dijk en Derk Boerrigter verloor in de derde voorronde van de Champions League van Legia Warschau, maar gaat wellicht tóch door in het miljoenenbal. De Polen lieten in de return namelijk een niet-speelgerechtigde speler invallen.

Celtic houdt hoop op CL na administratieve blunder Legia

De Schotten hadden de uitwedstrijd al met 4-1 verloren, en gingen in Glasgow in de return ook onderuit: 0-2. Op de nederlaag was dus niets af te dingen, maar toch zou het kunnen dat Celtic alsnog doorgaat naar de play-offs om plaatsing voor de groepsfase van het miljoenenbal. En dat alles door een fout van de Poolse club.

Tijdens de return viel Bartosz Bereszynski vier minuten voor tijd in, maar hij was niet speelgerechtigd. Hij werd vorig seizoen in de Europa League namelijk uit het veld gestuurd en kreeg een schorsing van drie duels opgelegd. Legia dacht dat die schorsing er na de twee wedstrijden in de vorige ronde tegen St. Patrick's Athletic en de heenwedstrijd tegen Celtic op zat.

Volgens de reglementen van de UEFA zit een speler echter pas een schorsing uit, als hij ook daadwerkelijk is ingeschreven voor de desbetreffende competitie. En omdat hij toch twee duels niet mee mocht doen, had zijn club Bereszynski voor de twee wedstrijden in de vorige ronde niet op de spelerslijst gezet.

Blamage
Op de eigen website laat Legia Warschau weten: 'De club maakt bekend dat de UEFA een onderzoek heeft ingesteld naar het meespelen van Bartosz Bereszynski. Vandaag wordt een verklaring opgestuurd naar de UEFA.' Een mogelijke straf zou diskwalificatie zijn, waardoor Celtic ondanks de blamage tóch naar de volgende ronde zou gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.