Van Dijk klaar in CL, Misidjan en Lumu ronde verder

Virgil van Dijk heeft er niet voor kunnen zorgen dat Celtic een ruime nederlaag uit de heenwedstrijd goedmaakte. Leroy George werd met zijn Azerbeidjaanse club FK Qarabag ook uitgeschakeld, het Ludogorets van Virgil Misidjan en Jeroen Lumu ging wél door.

Celtic - Legia Warschau 0-2 (1-4)
Voor de Schotse werkgever van Nederlanders Virgil van Dijk en Derk Boerrigter was het na de 4-1 nederlaag in het uitduel eigenlijk al een mission impossible om de play-offs van de Champions League nog te halen. Celtic wist zich in de return inderdaad niet meer op te richten.

Door treffers van Michal Zyro in de 36ste en Michal Kucharczyk in de 61ste minuut verloren de Schotten zelfs ook het tweede duel met de Polen. Van Dijk speelde negentig minuten en incasseerde een gele kaart, Boerrigter zat helemaal niet bij de wedstrijdselectie.

Partizan Belgrado - Ludogorets 2-2 (0-0)
Het duel in Bulgarije was in 0-0 geëindigd, dus kon het woensdagavond tijdens de return in Servië nog alle kanten op. Het spektakel speelde zich vooral in de eerste helft af. Het Ludogorets van ex-Willem II'ers Virgil Misidjan en Jeroen Lumu stond na 22 minuten al met 2-0 voor en leek dankzij de dubbelslag van Marcelinho in een zetel richting play-offs te zitten.

Dertien minuten later stond het dankzij Petar Skuletic, die eveneens tweemaal doel trof, echter ineens weer gelijk en leek Ludogorets het compleet weg te gaan geven. Kort voor de pauze werd Branislav Trajkovic namens de thuisploeg echter met rood naar de kant gestuurd, waarna er in de tweede helft niet meer gescoord werd. Misidjan viel direct na rust in, Lumu kwam niet in actie.

Red Bull Salzburg - FK Qarabag 2-0 (1-2)
Met Leroy George de gehele wedstrijd op het veld heeft het Azerbeidjaanse FK Qarabag op bezoek bij Red Bull Salzburg een 2-1 overwinning uit de heenwedstrijd weggegeven. Al na achttien minuten hielp Martin Hinteregger zijn ploeg met de 1-0 op basis van uitdoelpunten virtueel naar de volgende ronde.

Na iets meer dan een halfuur maakte hij zelfs 2-0, wat ook de eindstand bleek. Daardoor moeten voormalig FC Utrecht- en NEC-speler George en co verder in de Europa League.