Celtic kan miljoenenbal wel vergeten na ruime nederlaag

Celtic heeft in de derde voorronde van de Champions League ruim verloren bij Legia Warschau. Zodoende lijkt het de play-offs van het miljoenenbal te kunnen vergeten.

De Schotse landskampioen, waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde, kwam in Polen vroeg op voorsprong door een goal Calum McGregor. Voor rust ging het echter nog helemaal mis. Miroslav Radovic maakte er twee, waarna Efe Ambrose namens Celtic zelfs rood kreeg. Legia liep vervolgens in de tweede helft uit naar 4-1.

Daarmee kwam Celtic overigens nog goed weg, want de Polen kregen twee keer de kans om te scoren vanaf de penaltystip, maar faalden evenzovaak. Desondanks is het voor Celtic, waar Derk Boerrigter negentig minuten op de bank bleef, schier onmogelijk om de volgende ronde nog te halen.

FC Qarabag uit Azerbeidjan deed in eigen huis redelijke zaken. Het Qarabag van voormalig NEC- en FC Utrecht-speler Leroy George won in eigen huis met 2-1 van Red Bull Salzburg, maar raakte ook twee spelers kwijt door rode kaarten. Bij de Oostenrijkers, die vorig jaar in de Europa League nog imponeerden tegen Ajax, kreeg één speler rood. Standard Luik, waar verdediger Ronnie Stam na 88 minuten werd gewisseld, speelde met 0-0 gelijk tegen het Panathinaikos van David Mendes da Silva, die 71 minuten mocht blijven staan.

Ludogorets uit Bulgarije kwam thuis ook niet verder dan 0-0 tegen Partizan Belgrado. Bij de Bulgaren viel Virgil Misidjan in, Jeroen Lumu kwam niet in actie. Het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waar Jordi Cruijff technisch directeur is, verloor met 1-0 bij Maribor uit Slovenië. Verrassend was verder de 1-0 nederlaag van Zenit Sint-Petersburg, waar de Belg Axel Witsel rood kreeg, bij het Cypriotische AEL Limassol.