Spurs door blessuregolf zonder verdedigers in Lissabon

Tottenham Hotspur kampt met een ongekende defensieve crisis in de aanloop naar het Europa League-duel met Benfica in Lissabon van donderdagavond. Alle vijf gelouterde centrumverdedigers van The Spurs zijn niet inzetbaar.

Spurs door blessuregolf zonder verdedigers in Lissabon

Jan Vertonghen is geschorst, terwijl Michael Dawson, Vlad Chiriches en Younes Kaboul allemaal met blessures kampen. Middenvelder Etienne Capoué kan bij hoge nood centraal achterin uit de voeten, maar is ook niet fit genoeg. Hetzelfde geldt voor Kyle Walker, de rechtsback die in het verleden ook weleens in de as acteerde.

Zeki Fryers is de enige fitte centrumverdediger in de selectie van manager Tim Sherwood, maar gezien de onervarenheid van de 21-jarige mandekker is het onzeker of er op hem een beroep wordt gedaan. Fryers speelde namelijk pas vier keer voor de Londenaren. Tottenham staat daardoor in Lissabon voor een vrijwel onmogelijke opgave, want vorige week won Benfica op White Hart Lane al met 3-1.

'We weten dat het een loodzware taak wordt, maar we gaan er alles aan doen om de volgende ronde te bereiken', aldus Sherwood, die vanwege fysieke problemen ook geen beroep kan doen op Emmanuel Adebayor, Erik Lamela, Paulinho en Moussa Dembélé.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen