Jesus wekt ergernis Sherwood: 'Hij heeft geen klasse'

Reacties

Benfica oogstte donderdagavond veel lof door op White Hart Lane met 3-1 van Tottenham Hotspur te winnen. Het leidde tot dolle vreugde bij Jorge Jesus, maar de manier waarop de Portugese trainer de derde treffer van zijn ploeg vierde, viel bepaald niet in de smaak bij Spurs-manager Tim Sherwood.

Jesus wekt ergernis Sherwood: 'Hij heeft geen klasse'

Benfica stond vorig seizoen nog in de finale van de Europa League en lijkt de topvorm ook nu weer te hebben hervonden. Behalve de overtuigende zege in Noord-Londen is de ongeslagen reeks van 21 competitieduels en de daarmee gepaarde koppositie in Portugal daarvan het bewijs. 'Benfica was erg goed en toonde veel klasse', stelde Sherwood dan ook.

'Jammer genoeg deed hun trainer dat niet', vervolgde Engelse manager. 'Na twee minuten liep hij al naar de vierde official om te zeggen dat ik te dicht bij hem in de buurt stond.' Maar vooral de manier waarop Jesus de 1-3 vierde, was een doorn in het oog van Sherwood. 'Waarom zou je ons staan uitzwaaien? Hoe haal je het in je hoofd? Hij heeft echt geen klasse.'

Trainer Jorge Jesus zit maar zelden stil tijdens een wedstrijd van Benfica. Het leidde tot ergenis bij Tim Sherwood.
Trainer Jorge Jesus zit maar zelden stil tijdens een wedstrijd van Benfica. Het leidde tot ergenis bij Tim Sherwood.

Jesus, die eerder dit seizoen al in aanraking kwam met justitie door de politie te lijf te gaan toen die een Benfica-fan op hardhandige wijze van het veld wilde verwijderen, bagatelliseerde het incident. 'In Portugal staan de dug-outs verder uit elkaar, daar heb je meer ruimte om je eigen gang te gaan. En bij het doelpunt riep ik: nummer drie, Luisão, nummer drie.'

Desondanks heeft Jesus inmiddels wel een reputatie opgebouwd als druk gebarende trainer, al zou de gepikeerde reactie van Sherwood ook wel eens kunnen voortkomen uit frustratie. Want onder zijn leiding was Tottenham bezig aan een sterke reeks, maar daar is nu even een einde aan gekomen. Zaterdag won stadgenoot Chelsea immers nog met 4-0 van The Spurs. En dan wacht komende zondag ook nog eens het bezoek aan aartsrivaal Arsenal. Het zijn zware tijden voor Sherwood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.