Vertonghen: 'We spelen niet het hele seizoen slecht'

Reacties

Tottenham Hotspur ging donderdag op eigen veld kansloos onderuit tegen Benfica (1-3) en volgens Jan Vertonghen was daar niets op af te dingen. Toch houdt hij hoop op een plek in de kwartfinale van de Europa League.

Vertonghen: 'We spelen niet het hele seizoen slecht'

'Benfica was zeker sterker dan wij', aldus Vertonghen tegenover Sporza. 'We hebben geprobeerd om hun evenknie te zijn, maar hun positiespel is beter en zij zijn goed op elkaar ingespeeld. Benfica was op alle vlakken sterker en het doet pijn om dat te beseffen.'

'Individueel hebben we, denk ik, evenveel kwaliteit. Maar niet als team. We spelen niet het hele seizoen slecht, maar nu de prijzen verdeeld worden, lijken we er toch weer naast te grijpen. We missen ook wel Moussa Dembélé. Hij kan iets extra's brengen. Of het in de return nog kan? We moeten erin blijven geloven, ook al hebben we veel geblesseerden.'

Voormalig Ajacied Christian Eriksen nam de Tottenham-treffer voor zijn rekening, terwijl twee andere voormalige Eredivisionisten niet in actie kwamen. Nacer Chadli (ex-FC Twente) bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl Dembélé (AZ en Willem II) ontbrak vanwege een blessure.

Afgelopen zaterdag ging Tottenham op bezoek bij Chelsea keihard onderuit (4-0) en zondag wacht opnieuw een kraker in de Premier League. Arsenal komt dan op bezoek en een zege is gewenst voor The Spurs, die na 29 duels de vijfde plaats bezetten. Het verschil met nummer vier Manchester City is vier punten, maar die club heeft drie wedstrijden minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.