Sprookje Dundalk ten einde, Misidjan en Lukoki naar CL

Legia Warschau, Ludogorets Razgrad en Celtic hebben zich dinsdag verzekerd van zes wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat ging ten koste van Dundalk, Viktoria Plzen en Hapoel Beer Sheva.

Legia Warschau - Dundalk 1-1
De Ierse stuntclub Dundalk is er niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. De Ieren maakten het wel spannend door lange tijd met 0-1 te leiden op bezoek bij Legia Warschau, maar dat was niet voldoende na de 0-2 nederlaag van vorige week. Zeker niet toen het vlak voor tijd ook nog 1-1 werd.

In de negentiende minuut begonnen de harten van de Dundalk-fans sneller te kloppen toen Robbie Benson op fenomenale wijze de 0-1 op het scorebord zette. Zijn fraaie volley kreeg echter geen gevolg, ook niet toen Legia vanaf de 67ste minuut met tien man verder moest nadat Adam Hlousek zijn tweede gele kaart ontving. In de laatste minuut werd het zelfs nog 1-1 door Michal Kucharczyk.

Viktoria Plzen - Ludogorets Razgrad 2-2
Met Virgil Misidjan (foto) in de basis en Jody Lukoki op de bank heeft Ludogorets Razgrad zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Misidjan maakte met een schuiver zelfs het eerste doelpunt van de Bulgaren, die door een doelpunt in de extra tijd van Claudiu Keseru zelfs nog gelijkspeelden. Via Michal Duris en Ales Mateju was Plzen nog wel tot twee keer toe op voorsprong gekomen. Ludogorets won de heenwedstrijd met 2-0.

Hapoel Beer Sheva - Celtic 2-0
Celtic maakte het zichzelf nog behoorlijk lastig in Israël. De Schotten wonnen thuis met 5-2 en er leek dan ook niets aan de hand, maar door treffers van Ben Sahar (ex-De Graafschap) en Ovidiu Hoban kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Hapoel zag ook nog ten onrechte een doelpunt afgekeurd worden door arbiter Bas Nijhuis vanwege buitenspel. Ondanks enkele grote kansen in de laatste twintig minuten, viel het derde Israëlische doelpunt niet meer en kwam Celtic met de schrik vrij.