Spierscheuring Cambiasso nieuwe tegenvaller voor Inter

Nog geen 24 uur na de bekeruitschakeling tegen AS Roma (2-3) kreeg het toch al teleurstellend presterende Internazionale de volgende domper te verwerken. Esteban Cambiasso heeft een spierscheuring in zijn linkerbovenbeen opgelopen en is tot nader order uitgeschakeld.

Spierscheuring Cambiasso nieuwe tegenvaller voor Inter

Behalve de 32-jarige middenvelder is ook Freddy Guarín voorlopig uitgeschakeld. De Colombiaan, ook spelend in de middelste linie, blesseerde zich donderdag aan zijn kuit. Hoe ernstig de kwetsuur is, moet evenwel nog blijken. Hij speelde niet tegen AS Roma door een schorsing.

Cambiasso (foto) speelde afgelopen zondag nog mee tegen Cagliari (2-0 verlies) maar haakte af tijdens de warming up voor het bekertreffen met de Romeinen. Cambiasso is de zesde vaste waarde waarover trainer Andrea Stramaccioni niet kan beschikken.

Diego Milito, Christian Chivu, Rodrigo Palacio, Antonio Cassano en Yuto Nagatomo gingen de Argentijn voor. Op dit moment bivakkeren de Milanezen op de zevende plaats in de Serie A en loopt de club, drie jaar geleden met Wesley Sneijder nog winnaar van de Champions League, het risico voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 Europees voetbal te missen.

Door de uitschakeling in de Coppa Italia is een extra kans daarop ook nog eens verdwenen. Stramaccioni vond na afloop dat zijn ploeg de tweede helft tekortschoot. 'We hadden in de eerste helft onze voorsprong kunnen verdubbelen met een kans voor Tommaso Rocchi. In de tweede helft werd Roma sterker, terwijl wij fysiek zwakker werden.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen