Stramaccioni na nieuw verlies: 'Rust een vloek op Inter'

De twaalfde nederlaag van het seizoen, een dubieuze strafschop en aanhoudend blessureleed. Het verleidt Internazionale-trainer Andrea Stramaccioni tot een sombere conclusie: Internazionale is vervloekt.

Inter verloor zondag met 2-0 bij Cagliari. 'De eerste helft was nog redelijk, maar na rust was het uitvallen van Walter Gargano cruciaal. Wéér een blessure. Yuto Nagatomo raakte drie minuten na zijn invalbeurt ook nog eens geblesseerd. We zijn dus weer twee jongens kwijt.'

'Wij zitten in een noodsituatie', vervolgt Strama, die zijn ploeg pas op de zevende plaats terugvindt waardoor een Europees ticket ver weg lijkt. 'Maar toegegeven: Cagliari verdiende de overwinning. Al kregen we wéér een onterechte penalty (de 1-0 van Mauricio Pinilla, red.) tegen. Dat terwijl we het al zo moeilijk hebben. Bovendien had Cagliari een rode kaart moeten krijgen toen Tommasso Rocchi als doorgebroken speler werd neergehaald.'

Schwalbe'De scheidsrechter werd vandaag gefopt door Pinilla. Hoe kun je daar een strafschop voor geven? Er rust een vloek op Inter, vorige week was het ook al raak', gaat Stramaccioni verder.

Na afloop kreeg de Inter-trainer bevestiging van Pinilla zelf. 'Ik liet me inderdaad vallen. Toen ik het contact voelde, ben ik gaan liggen. Je moet daar gewoon slim in zijn', deed de Chileen geen moeite zijn schwalbe te verhullen.'

Voor Inter is de eerlijkheid van Pinilla een hard gelag. Na de 4-3 verliespartij tegen Atalanta liet eigenaar en voorzitter Massimo Moratti zich ook al vernietigend uit over de arbitrage. Daarvoor wacht hem mogelijk nog een schorsing.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.