Spitsenprobleem vergroot crisissfeer bij zwalkend Inter

Het seizoen dreigt voor Internazionale uit te monden in een drama. De Milanese club heeft de hoop noodgedwongen gevestigd op de enige overgebleven aanvaller, de 35-jarige Tommaso Rocchi.

Spitsenprobleem vergroot crisissfeer bij zwalkend Inter

Net als Internazionale-trainer Andrea Stramaccioni schoof president Massimo Moratti de schuld van de 4-3 nederlaag tegen Atalanta Bergamo in de schoenen van scheidsrechter Andrea Gervasoni. De voorzitter zette zijn vraagtekens bij de arbiter.

'Ik geloof dat we al meer dan twintig wedstrijden geen strafschop hebben gekregen. Het is onmogelijk dat je er niet eentje verdient in zo'n reeks. En na zo'n niet bestaande penalty tegen geloof ik helemaal niet meer in goed vertrouwen.'

Internazionale dreigt door de zesde nederlaag in 2013 in de Serie A zelfs Europees voetbal mis te lopen. Lazio kan maandagavond bij winst op stadgenoot AS Roma de Nerazzurri de vijfde plaats afnemen.

De hoop op sportief herstel van Internazionale wordt getemperd door een stortvloed aan blessures. Vooral de aanvallers zijn het slachtoffer van de fysieke ongemakken, waardoor Stramaccioni zijn drie beste schutters kwijt is. Na Diego Milito (9 goals) en Rodrigo Palacio (12) voegde Antonio Cassano (8) zich zondag als derde spits in de ziekenboeg. Onduidelijk hoe lang de 35-voudig international uit de roulatie. Vooralsnog is Stramaccioni aangewezen op Rocchi.

De 35-jarige spits, die in de winterstop werd overgenomen van Lazio, deed zondag voor het eerst van zich spreken voor Internazionale. Zijn 3-1 - en zijn honderdste Serie A-treffer - bleek niet voldoende voor een positief resultaat.

'Mijn doelpunt was zeker belangrijk', klonk het na de 4-3 nederlaag uit de mond van Rocchi. 'Ik had al lang niet meer gescoord en had het juiste gevoel nodig om mijn vorm terug te krijgen.' Dat stemt niet echt hoopvol over de enige fitte spits bij Inter.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen