AS Roma zorgt ten koste van Inter voor unieke finale

AS Roma heeft zich met een nieuwe overwinning op Internazionale geplaatst voor de finale om de Coppa Italia. De ploeg van trainer Aurelio Andreazzoli mag zich dankzij de 3-2 zege gaan opmaken voor een unieke eindstrijd tegen stadgenoot Lazio.

AS Roma zorgt ten koste van Inter voor unieke finale

AS Roma, dat een positieve 2-1 marge had meegenomen uit de heenwedstrijd, moest in het Giuseppe Meazza nog wel aan de bak om weer tot een zege te komen. Het geplaagde Inter, dat de laatste vier wedstrijden in de Serie A verloor, nam brutaal de leiding via de treffer van de Braziliaan Jonathan.

De 26-jarige middenvelder was het eindstation van een fraaie aanval over vele schijven en bepaalde met zijn treffer ook de ruststand. Na de onderbreking werd de verhouding duidelijk tussen het gelauwerde AS Roma en het onervaren Inter, dat te kampen heeft met een waslijst aan blessures.

Mattia Destro boog in de 55ste en 69ste minuut persoonlijk de achterstand om in een voorsprong, terwijl Vassilis Torosidis een kwartier voor tijd zelfs de 1-3 op het bord zette. Destro was in het eerste duel ook al belangrijk met een treffer namens Roma, waar Maarten Stekelenburg het doel verdedigde. De doelman moest toezien hoe Ricardo Álvarez de eindstand bepaalde: 2-3.

Daarmee kwam een unicum niet in gevaar. Nooit eerder stonden de twee Romeinse clubs tegenover elkaar in de finale van de Coppa Italia. Op 26 mei strijden de aartsrivalen om de felbegeerde beker op vertrouwd terrein: Stadio Olimpico. Lazio toonde zich over twee duels sterker dan Juventus (2-1 winst en 1-1), terwijl Roma dus ten koste van Inter tot de eindstrijd reikte.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen