AS Roma en Inter mogen nog dromen van bekerfinale

AS Roma en Internazionale hebben na de eerste wedstrijd in de halve finale van het toernooi om de Coppa Italia allebei nog hoop op een plek in de bekerfinale. AS Roma zegevierde met 2-1, de return over bijna drie maanden moet beslissen.

Afgelopen zondag troffen beide teams elkaar in Rome in competitieverband. Ook toen kwam AS Roma op 1-0. Zondag was het Francesco Totti vanaf de strafschopstip, nu kopte Alessandro Florenzi binnen het kwartier op zeer fraaie wijze de openingstreffer in. Waar Inter drie dagen geleden nog voor rust op gelijke hoogte kwam, daar stond Roma dat nu niet toe.

Mattia Destro (foto) schonk de thuisploeg zelfs een ruimere marge. Ook hij kopte keurig binnen. Hoewel de Milanese formatie via Freddy Guarín de paal raakte, had doelman Maarten Stekelenburg verder weinig te vrezen. Aangezien trainer Zdenek Zeman in de bekercompetitie zijn tweede doelman opstelt, kreeg Stekelenburg weer eens speeltijd toebedeeld.

Vlak voor rust was Rodrigo Palacio de goalie echter te snel af. De Argentijn verlengde een vrije trap van Esteban Cambiasso net voordat de sluitpost de bal kon onderscheppen. Na rust drong Roma aan om de derde treffer te maken, maar hield Inter stand.

De return staat pas op 17 april op het programma. De andere halve finale wordt komende dinsdag al beslist. De andere Romeinse ploeg, Lazio, ontvangt dan Juventus. De eerste ontmoeting eindigde woensdag in een 1-1 gelijkspel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.