Destro glijdt AS Roma naar halve finale van Coppa Italia

AS Roma heeft Fiorentina uitgeschakeld in de Coppa Italia. Er was een verlenging voor nodig, maar Mattia Destro was op bezoek in Florence uiteindelijk de gevierde man. Zijn goal leverde de Romeinen een plek in de halve finale op.

Destro glijdt AS Roma naar halve finale van Coppa Italia

Twee voormalig Ajacieden verschenen niet aan de aftrap. Waar dat in het geval van Mounir El Hamdaoui al duidelijk was – hij doet met Marokko mee aan het toernooi de Afrika Cup - moest Roma-doelman Maarten Stekelenburg eerder vandaag door buikgriep afhaken. Mauro Goicoechea, die in de competitie al de voorkeur geniet boven de Haarlemmer, nam zijn plaats in.

Middenvelder Borja Valero was in de reguliere speeltijd namens Fiorentina het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant zag Destro zijn inzet van de lijn gehaald worden door Stefan Savic. In de verlenging van het duel was het alsnog Destro die de ban brak voor de Romeinen.

Michael Bradley (ex-SC Heerenveen) stuurde Miralem Pjanic weg, die op zijn beurt de bal vanaf rechts voor het doel bracht. Destro stond klaar om de bal binnen te glijden. Middenvelder Juan Cuadrado had voor Fiorentina nog de gelijkmaker op de schoen, maar zijn schot – in een keer uit de lucht genomen – belandde tegen de paal.

Het duel eindigde zéér explosief. Door twee gele kaarten in twee minuten voor invaller Rodrigo Taddei moest Roma vanaf de 117e minuut verder met tien man. Even later resulteerde een opstootje tussen Cuadrado en Dodô in een rode kaart voor beiden. Bij het verlaten van het veld vochten de twee nog een robbertje en bemoeiden enkele andere spelers zich er ook nog mee. Gevolgen voor de stand had het allemaal niet meer.

In de halve finale moet AS Roma aantreden tegen Internazionale. De andere twee ploegen die tegen elkaar strijden om een finaleplaats zijn Lazio en Juventus.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's