Spelersstaking MLS op het nippertje afgewend

Reacties

In de Major League Soccer is een spelersstaking ternauwernood voorkomen. Een paar dagen voordat het nieuwe seizoen begint hebben de competitie en de spelersvakbond alsnog een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

Spelersstaking MLS op het nippertje afgewend

Beide partijen waren sinds december al met elkaar in onderhandeling over nieuwe cao-afspraken, maar lange tijd leek er maar geen akkoord te komen. Twee dagen voor de start van de competitie zijn de MLS en de vakbond alsnog tot elkaar gekomen. Een van de bepalingen is dat spelers van wie het contract afloopt meer vrijheid krijgen in het kiezen van hun nieuwe club. Ook is het minimunloon nu hoger.

Door het akkoord kan de MLS tóch gewoon in de nacht van vrijdag op zaterdag (04.00 uur Nederlandse tijd) van start gaan. Dan treffen regerend landskampioen Los Angeles Galaxy van aanvoerder Robbie Keane (foto) en Chicago Fire elkaar in LA. Het nieuwe New York City FC van David Villa gaat zondagavond (23.00 uur Nederlandse tijd) op bezoek bij Orlando City, waar de Braziliaan Kaká op de loonlijst staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.