Kuijt legt uit waarom hij Slot en Liverpool een goede match vindt

Reacties

Vooralsnog zijn Jerzy Dudek en Dirk Kuijt de enige twee mannen die ooit rechtstreeks van Feyenoord naar Liverpool overstapten. Het heeft er alle schijn van dat ook Arne Slot eerdaags de Maas voor de Mersey inruilt. Als ervaringsdeskundige legt Kuijt uit waarom hij enthousiast is over de nakende overgang.

Kuijt legt uit waarom hij Slot en Liverpool een goede match vindt
© Pro Shots

'Zijn speelstijl is precies wat ze graag zien op Anfield. Hij is ook goed met de media, hij legt zijn keuzes heel duidelijk uit. En de taal vormt ook geen probleem: met alle buitenlandse spelers bij Feyenoord gaan de besprekingen nu ook al in het Engels', aldus Kuijt tegenover The Athletic. De Katwijker kende zelf ook een goed seizoen langs de lijn: hij leidde Beerschot naar de titel in de Tweede Klasse. Omdat hij een poosje stage liep bij Slot, kent hij ook zijn aanpak vrij goed.

'Managers worden tegenwoordig altijd vergeleken. Is zijn stijl zoals die van Klopp, of die van José Mourinho, of Pep Guardiola? Het antwoord is dat Slot zijn eigen stijl heeft, hij kopieert niemand. Hij weet precies wat hij wil en hij gelooft erin. Aanvallend, attractief voetbal. Het is iets anders dan Klopp, maar veel van de principes komen overeen', zo spreekt Kuijt, die denkt dat het een succes wordt.

'Het is best logisch. Ik heb Arne niet gesproken, maar als het allemaal rondkomt heeft Liverpool een zeer goede keuze gemaakt. Voor mij als Nederlandse fan van Feyenoord en Liverpool is het interessant, ik ben er best enthousiast over. Het zal niet makkelijk worden om Klopp op te volgen, maar hij zal er alles aan doen om te slagen. Ik ben blij als hij echt naar Liverpool gaat, hij is niet alleen een zeer goede manager maar ook een zeer fijn mens.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.