Henry hult zich in nevelen na vertrek uit New York

Reacties

Thierry Henry kondigde vanmiddag aan wat menig Amerikaans voetballiefhebber al een tijdje voor vreesde: zijn vertrek bij New York Red Bulls. De 37-jarige Fransman liet in het midden of hiermee ook een einde komt aan zijn actieve loopbaan.

Henry hult zich in nevelen na vertrek uit New York

Henry speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de club uit de Major League Soccer. Het betrof een 2-2 gelijkspel in de play-offs tegen New England Revolution, dat daardoor over twee duels aan het langste eind trok door de 2-1 overwinning in het eerste onderlinge duel.

Zijn vertrek uit New York wordt niet alleen door supporters van de club, maar door alle Amerikaanse voetballiefhebbers betreurd. Henry vervulde namelijk een voorbeeldfunctie. Waar veel dertigers de overstap naar de MLS uitsluitend maken om te cashen, liet Henry zich in de Verenigde Staten tevens sportief van zijn beste kant zien. Ook dit seizoen was de ex-speler van Arsenal en Barcelona nog het kloppend hart van zijn ploeg, met tien goals in 35 duels. In totaal maakte Henry 52 goals sinds zijn transfer van Barça naar de VS in 2010.

'De komende weken ga ik goed nadenken over wat mijn volgende stap zal zijn', aldus Henry. 'Voor mij stond het al een tijdje vast dat ik bij New York Red Bulls zou vertrekken. Ik heb enorm genoten van mijn periode bij de club. Binnenkort maak ik bekend wat het volgende hoofdstuk in mijn carrière is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.