Guardiola naar Sparta, Carice van Houten playbackt Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Guardiola naar Sparta, Carice van Houten playbackt Van Gaal

'Ik zou het geweldig vinden als Josep Guardiola zou komen. Dan ben ik benieuwd wat hij met deze spelersgroep doet, maar laten we nou realistisch zijn.'
• Na het ontslag van Gert Kruys is Sparta Rotterdam op zoek naar een nieuwe trainer en Jan Everse ziet de huidige coach van Bayern München wel zitten. Toch verwacht hij geen grote naam. 'Je krijgt bij Sparta geen salaris van een toptrainer en je hebt ook geen topspelers. Je kunt bij Sparta alleen maar je naam te grabbel gooien. Henk ten Cate is daarom een paar jaar geleden ook maar kort gebleven.' (RTV Rijnmond)

Mocht er ooit een speelfilm komen over het leven van Louis van Gaal, dan solliciteert Carice van Houten met onderstaande filmpjes - gemaakt via het nieuwe sociale medium Dubsmash - naar de hoofdrol.

'Ik heb zin om te gaan knallen en van waarde te zijn voor Utrecht.'
• Zondag maakte Danny Verbeek zijn rentree in een oefenwedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Lierse SK (2-2) en de van Standard Luik gehuurde aanvaller laat op de clubwebsite weten te hopen snel weer speelminuten te maken in de hoofdmacht.

'Hij is de beste afmaker in de wereld en staat wat dat betreft net boven Diego Costa. Wat zou City zonder hem zijn?'
• Glenn Hoddle, in de periode 1996-99 bondscoach van Engeland, is vol lof over Sergio Agüero. Jamie Carragher vindt de Argentijnse aanvaller van Manchester City zelfs de beste spits ter wereld. 'Hij zou niet alleen in de Champions League moeten spelen, maar hij zou dat toernooi ook moeten winnen.' (Sky Sports)

‘Het wordt tijd dat Neymar bij de beste spelers ter wereld gaat horen.’
Voormalig topspits Ronaldo vindt dat zijn landgenoot Neymar nog niet op hetzelfde niveau zit als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. ‘Die zijn de beste op dit moment, maar Neymar is wel gegroeid dit seizoen. Zijn transfer naar Europa heeft hem goed gedaan.’ (Folha de Sao Paulo)

• Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Manuel Neuer!

• Een kopbal van Adil Rami werd zondamiddag tijdens AC Milan - Udinese door doelman Orestis Karnezis pas op de doellijn gekeerd. Op het veld werd druk gediscussieerd of de bal de lijn al dan niet volledig gepasseerd had, omdat in de Serie A de doellijntechnologie nog niet ingevoerd is. AC Milan-directeur Adriano Galliani deed na afloop direct een oproep om dat zo snel mogelijk te doen. 'Je kunt het de scheidsrechter niet kwalijk nemen dat hij niet de instrumenten tot zijn beschikking heeft om zeker te weten of het een doelpunt is. Vanaf morgen begint mijn gevecht om doellijntechnologie beschikbaar te maken in de Serie A. Het menselijk oog maakt fouten, dus laten we apparatuur kopen om te helpen.'

• Het is een understatement om te zeggen dat AC Milan-middenvelder Michael Essien verbaasd is dat hij in dezelfde wedstrijd tegen Udinese een rode kaart krijgt, zoals te zien in onderstaand filmpje.

• De Engelse voetbalbond (FA) zou externe onderzoekers hebben ingeschakeld om informatie te verzamelen omtrent de toewijzing van het WK 2018 in Rusland. Geruchten over allerlei steekpenningen zijn niet nieuw, maar het presentje van de Russische president Vladimir Poetin aan UEFA-voorzitter Michel Platini, tevens lid van het uitvoerend comité van de FIFA, is niet mis. De Franse sportbestuurder ontving namelijk een heuse Picasso in ruil voor steun. (The Sunday Times)

Zlatan Ibrahimovic was zaterdag tijdens het competitieduel van Paris Saint-Germain met Olympique Nice verantwoordelijk voor de enige treffer. Toch was de goal van de Zweed niet het hoogtepunt van de avond. Tenminste, niet voor Ibrahimovic, die samen met zijn jeugdidool Ronaldo op de foto ging.

'Ik wil Guardiola niet op zijn zenuwen werken'
Karl-Heinz Rummenigge is zeer gelukkig met de huidige hoofdtrainer van Bayern München. 'Pep Guardiola is de beste coach die wij ons hadden kunnen wensen', aldus de preses van Der Rekordmeister. Als het aan Rummenigge ligt wordt het tot medio 2016 lopende contract van de Spanjaard snel verlengd. Toch wacht Rummenigge nog even omdat Guardiola niet te hard van stapel wil lopen. 'We gaan praten als de tijd rijp is', laat de Duitser tot slot weten. (FIFA)

• VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens hield tot het allerlaatste moment zijn opstelling geheim, zelfs voor zijn eigen spelers. De reden: een verrassing in de punt van de aanval. Martin Harnik trainde de hele week als linksbuiten, maar werd - tot zijn eigen verrassing – ineens geposteerd in de spits. De wisseltruck had succes. Harnik scoorde twee keer tegen SC Freiburg (4-1). (Bild)

Een streaker zorgde zaterdagavond tijdens het duel tussen SC Cambuur en AZ voor opwinding. Het commentaar van Theo Reitsma bij FOX Sports over de naakte man was bijzonder vermakelijk: 'Een forse jongen.'

David James heeft met zijn 44 jaar genoeg ervaring, maar de Engelse keeper sloeg namens zijn Indiaanse club Kerala Blasters toch een flater. Hij veroorzaakte een tegendoelpunt tegen Goa door een bal niet klemvast te krijgen en toen James vervolgens zijn frustratie af wilde reageren op de doelpaal, ging het flink mis...

'Ik heb niets te zeggen tegen de voorzitter van Celta de Vigo.'
Het is bekend dat Sergio Ramos en José Mourinho geen vrienden zijn. De verdediger botste met de Portugese tacticus toen hij trainer was van Real Madrid. Afgelopen week kwam het duo opnieuw in conflict, toen Ramos suggereerde dat Mourinho zijn Chelsea-spelers opdroeg zich met vage klachten af te melden voor de Spaanse nationale ploeg. 'Ik geloof niet dat Ramos een afgestudeerd dokter is', beet Mourinho de verdediger vervolgens toe. Geconfronteerd met deze uitspraken, hield Ramos zich na de zege van zaterdag bij Málaga van de domme en deed hij alsof hij Mourinho verwarde met Celta-president Carlos Mourino.

De mascotte voor het EK 2016 in Frankrijk heeft een naam gekregen. Uit een poll op internet kwam 'Super Victor' als favoriete naam uit de bus. De andere opties waren Driblou en Goalix.

Namens Tottenham Hotspur deed Erik Lamela het dit seizoen al: scoren met een rabona. Ook op een lager niveau zijn ze met deze actie echter succesvol. De wijze waarop Sean Geddes namens Worcester City (op het zesde niveau in Engeland) tegen Barrow scoort, is schitterend.

'Ik kan iedere speler beter maken.'
Manchester United-manager Louis van Gaal gelooft dat zijn aanvoerder Wayne Rooney onder zijn leiding kan groeien, net als iedere andere voetballer. 'Dat klinkt voor sommigen arrogant, maar dat kan ik echt. Rooney geeft vanaf de eerste dag het goede voorbeeld tijdens trainingen en presteert constant.' Van Gaal is bovendien blij dat Rooney ook bij Engeland aanvoerder is geworden. 'Het feit dat Wayne aanvoerder van de Engelse nationale ploeg is, helpt hem ook om een betere aanvoerder van Manchester United te worden. Hij bouwt steeds meer ervaring op. Ik heb hem eerst tot captain benoemd en daarna volgde Roy Hodgson mijn advies.'

Het einde van de voetbalcarrière van Thierry Henry, die zaterdag met New York Red Bulls werd uitgeschakeld in de Amerikaanse play-offs, nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om de Franse aanvaller te eren met een fraaie compilatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.