Sunderland rondt ruildeal met Altidore en Defoe af

Reacties

Jozy Altidore (25) is vertrokken bij Sunderland. De in de zomer van 2013 van AZ overgenomen spits verkast naar het Canadese Toronto FC, dat op zijn beurt Jermain Defoe de omgekeerde weg laat bewandelen. Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, blijft onvermeld. Al is het wel duidelijk dat de Engelsen bijbetaald hebben.

Sunderland rondt ruildeal met Altidore en Defoe af

Defoe is nog altijd veertiende op de all time-topschutterslijst van de Premier League met 124 goals. Hij kwam eerder uit voor Charlton Athletic, West Ham United, Bournemouth (huur), Tottenham Hotspur en Portsmouth. De 55-voudige Engelse international tekende ondanks zijn 32-jarige leeftijd tot medio 2018. 'Ik kijk hier enorm naar uit', vertelt Defoe op de clubwebsite. 'Dit is een geweldige club, waar ik altijd met veel plezier kwam.'

Altidore kon zijn in Nederland vergaarde faam sinds zijn overgang vanuit Alkmaar, waar hij 38 keer scoorde in 67 competitiewedstrijden, nooit waarmaken. Dit seizoen stond de teller voor de Amerikaan nog op nul treffers in elf competitieduels. Vorig seizoen deed hij het maar nauwelijks beter met één goal in 31 competitiewedstrijden. Sunderland legde in de zomer van 2013 nog wel tien miljoen euro voor de bonkige spits neer.

Altidore kwam voor zijn tijdperk in Alkmaar al uit voor Villarreal en op huurbasis voor Bursaspor, Hull City en Deportivo Xerez. Hij begon zijn loopbaan bij New York Red Bulls, waardoor hij nu terugkeert in de competitie waar hij zijn carrière startte (MLS).

Defoe moet de huidige nummer zestien van de Premier League aan succes gaan helpen. De ploeg van manager Gus Poyet staat immers maar drie punten los van hekkensluiter Leicester City.

Poyet is zeer content met de komst van de Engelse goaltjesdief. 'Zijn cv en doelpuntenverzameling spreken voor zich. Ik heb zelfs nog tegen hem gespeeld en ken hem maar al te goed. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Verder wil ik Jozy bedanken voor zijn bijdrage aan de club. Hij kan nu een nieuwe start maken en daarbij wens ik hem succes.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.