Lampard oogst Amerikaanse woede en lof van Pellegrini

Reacties

Het verlengen van de huurperiode van Frank Lampard bij Manchester City heeft in de Verenigde Staten tot ophef geleid. De fans van New York City FC, waar hij eigenlijk al zou gaan spelen, hebben in een statement laten weten allesbehalve blij te zijn met het besluit van de Engelsman, die donderdag nog maar eens zijn waarde toonde voor City.

Lampard oogst Amerikaanse woede en lof van Pellegrini

In de statement laten de fans van New York hun afkeer blijken. Er zijn immers reeds seizoenkaarten aangeschaft in de veronderstelling dat de Premier League-vedette te zien zou kunnen zijn in de Major League Soccer (MLS). Voormalig Liverpool-speler Steve Nicol, momenteel coach van New England Revolution, deed er nog een schepje bovenop. 'Het is een ramp voor de nieuwe club en een ramp voor de competitie', vertelt hij over de nieuwe club, die dezelfde eigenaar heeft als City.

Pellegrini
Ondertussen is City-manager Manuel Pellegrini vooral opgelucht over het aanblijven van Lampard. De Engelsman luidde zijn extra half jaar in de Premier League in met de winnende goal tegen Sunderland (3-2). De treffer van donderdag was al zijn vijfde in vijftien competitieduels.

'Ik snap de gevoelens van de New York-fans. Om Frank te zien spelen is geweldig', stelt Pellegrini. 'Ik hoop ook dat hij die mensen na ons seizoen veel gaat bieden, maar voor hem is dit nu de beste beslissing. Dat geldt ook voor Manchester City en New York City FC.'

'Hij was altijd een geweldige speler en is dat nog steeds', vervolgt Pellegrini. 'Frank is enorm belangrijk voor ons, daarom hebben we hem vastgelegd tot het einde van het seizoen. Mensen vragen me wel eens of ik onder de indruk ben van Lampard. Maar je moet je eigenlijk afvragen of je wel níét onder de indruk van hem kunt zijn.'

Met zijn winnende kopbal heeft Lampard zijn oude club Chelsea, waar hij in dertien jaar een legende werd, nog maar eens wat extra pijn gedaan. City staat inmiddels in punten gelijk met de koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.