Los Angeles Galaxy bevestigt komst Gerrard

Reacties

Steven Gerrard vervolgt zijn loopbaan bij Los Angeles Galaxy. De Californische club bevestigt de komst van de Liverpool-icoon bij monde van trainer Bruce Arena.

Los Angeles Galaxy bevestigt komst Gerrard

'Gerrard komt in juli', aldus Arena in de LA Times. 'Hij is een speler met veel kwaliteiten. Ik maak me totaal geen zorgen over of hij bij ons past. LA Galaxy is een club die in de historie vaak successen heeft gekend en dat maakt ons aantrekkelijk voor spelers zoals Gerrard.' Galaxy zal de komst van Gerrard woensdagmiddag (lokale tijd) officieel maken, waarbij ook de contractduur zal worden bekendgemaakt.

Na zestien seizoenen in het eerste elftal van Liverpool te hebben gespeeld, liet Gerrard vorige week weten te vertrekken bij The Reds om op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. Een andere club in Engeland sloot hij direct uit, waardoor het er al sterk op leek dat hij verder zou gaan in de MLS, wat door Gerrard werd bevestigd.

'Dit is een match made in heaven', aldus de middenvelder. 'Een belangrijke factor in mijn keuze is geweest dat LA Galaxy de afgelopen jaren bijzonder succesvol is geweest, want ik wil in de laatste jaren van mijn carrière nog een paar prijzen pakken.'

Grote naam
Galaxy had behoefte aan een nieuwe grote naam, nadat Landon Donovan onlangs afzwaaide. De icoon van het Amerikaanse voetbal speelde sinds 2005 voor Galaxy, maar stopte na de gewonnen play-off-finale van afgelopen seizoen.

Aan de westkust kent Gerrard in David Beckham een illustere voorganger. De Britse vedette werd in 2007 gepresenteerd als topaankoop en zou uiteindelijk ruim vijf seizoenen in Los Angeles spelen. De Ier Robbie Keane staat momenteel eveneens onder contract in Los Angeles.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.