Sneijder en Galatasaray zetten herstel door met zege

Galatasaray heeft voor de tweede keer op rij een wedstrijd gewonnen in de Turkse Süper Lig en vindt hierdoor aansluiting bij de top. De ploeg van spelmaker Wesley Sneijder won thuis met 2-1 van Gaziantepspor.

Een kopbal van Lukas Podolski en een schuiver van Umut Bulut hielpen Galatasaray langs Gaziantepspor, dat via Muhammet Demir in de negende minuut de leiding genomen had. Sneijder speelde 89 minuten mee, maar had geen aandeel in de treffers van de thuisploeg.

Galatasaray was in de competitie allesbehalve voortvarend gestart met slechts één overwinning in de eerste vijf speelrondes. Vorige week werd het herstel ingezet met een 1-0 overwinning bij Trabzonspor en die lijn zette de Turkse topclub dus door tegen Gaziantepspor. Galatasaray staat nu derde. Koploper Fenerbahçe heeft twee punten voorsprong en speelt zondag nog tegen Besiktas.