Sneijder: 'Dat we het zó weggaven is gênant te noemen'

Reacties

Net als bondscoach Guus Hiddink was ook routinier Wesley Sneijder behoorlijk boos na de nederlaag van Oranje in Tsjechië. Over de verschillende systemen wilde hij het evenwel niet hebben.

Sneijder: 'Dat we het zó weggaven is gênant te noemen'

'Ook ik ben teleurgesteld, dit was niet goed', begon Sneijder zijn nabeschouwing bij de NOS nog mild. 'Het is duidelijk dat er harde woorden gesproken moeten worden, want op deze manier kunnen we niet verder. Bij 1-1 moet je hier gewoon een punt meeslepen. Maar dat we het nog zó weggeven is gênant te noemen.'

Nederland speelde vorige tegen Italië (2-0 verlies) nog 4-3-3, begon dinsdag in Praag in een 5-3-2-formatie, om tóch weer te switchen naar 4-3-3. 'Het interesseert me helemaal niets in welk systeem we spelen. Uit bij Tsjechië gaat het erom dat je je mouwen opstroopt en vol aan de bak gaat. Wat dat betreft moet een ieder in de spiegel kijken, ikzelf had ook een paar slordige passes', baalde de spelmaker.

Sneijder benadrukte dat er voor de rest van de EK-kwalificatiecyclus écht iets moet veranderen bij Oranje. 'Volgende maand moeten we allemaal terugkomen en het even iets anders doen. We hebben een goed WK gehad, het was allemaal hosanna, maar daar kunnen we niet op blijven teren. Of het aan de instelling of kwaliteit lag? Allebei. Ik heb 107 interlands gespeeld, maar kan me niet herinneren dat we twee keer achter elkaar verloren', baalde Sneijder nog na. Op het EK van 2012 verloren Oranje en Sneijder echter alledrie de groepsduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.