VI Opinie: bespreek de keuzes van Hiddink

Reacties

Oranje ging in Praag met 2-1 ten onder door een late fout van Daryl Janmaat. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië kenmerkte zich daarnaast door slordig spel en opvallende tactische wijzigingen. Wat vind jij van de keuzes van Guus Hiddink, die startte in een 5-3-2-systeem, maar mede door een achterstand al na 38 minuten weer 4-3-3 ging spelen?

VI Opinie: bespreek de keuzes van Hiddink

Hiddink verantwoordde zijn eerste koerswijziging door te stellen dat hij was geschrokken van het spel tegen Italië, dat donderdag met 2-0 te sterk was. De bondscoach verweet zijn spelers 'paniekerig' te hebben verdedigd. De tactische omwenteling van Hiddink getuigde echter wellicht ook van de nodige paniek, helemaal toen hij vlak voor rust van 5-3-2 naar 4-3-3 terugschakelde.

De aanhoudende veranderingen doen Hiddinks eigen geloofwaardigheid geen goed, of waren zijn keuzes wel te verantwoorden?

De afgelopen maanden nam de ervaren trainer diverse malen afstand van het door Louis van Gaal geïntroduceerde 5-3-2-systeem, maar hij stuurde in Praag wél een elftal in die formatie het veld in. Vervolgens impliceerde hij dat zijn elftal nog niet klaar is voor 4-3-3, om tijdens de wedstrijd juist díé tactiek weer te gaan gebruiken.

Wat vind jij van de koerswijzigingen bij Oranje? Zijn Hiddinks keuzes te rechtvaardigen, of speelt hij paniekvoetbal en is zijn geloofwaardigheid nu al in het geding? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.