Kazachstan en Letten starten Oranje-poule zonder treffers

Reacties

In het eerste duel in de EK-kwalificatiepoule van Oranje hebben Kazachstan en Letland gelijkgespeeld. De twee op papier zwakste landen in Groep A kwamen in Astana niet tot scoren.

Kazachstan en Letten starten Oranje-poule zonder treffers

De Russische bondscoach Yuri Krasnozhan van Kazachstan kon in Astana slechts beschikken over drie spelers die enige ervaring buiten de eigen landsgrenzen hebben. Zijn collega Marians Pahars (die als speler jarenlang uitkwam voor Southampton) had wat dat betreft de beschikking over iets bekendere namen. Zo begon hij met Hamburger SV-aanvaller Artjoms Rudnevs (foto) en verdediger Vitalijs Maksimenko, door VVV-Venlo dit seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion.

Desondanks was de thuisploeg in de eerste helft overduidelijk de betere ploeg. Met name Dmitriy Shomko was erg dicht bij de 1-0, terwijl de Letten niet verder kwamen dan een wanhoopspoging van Rudnevs. Het meest opvallende moment van de eerste helft viel echter na 26 minuten te noteren, toen de Slowaakse grensrechter Roman Slysko onderuit werd gebeukt door een Letse wisselspeler die om onduidelijke redenen bijna ín het veld aan het warmlopen was.

Waar de eerste helft voor Kazachstan was, bleek Letland na de pauze het dichtst bij de openingsgoal. Verdediger Vladislavs Gabovs stoomde op, maar kwam oog in oog met doelman Andrey Sidelnikov niet tot scoren. Omdat ook een schot van Andrejs Kovalovs (tegen de lat) geen doel trof, zijn beide landen hun EK-kwalificatiereeks begonnen met een punt.

Kazachstan is op vrijdag 10 oktober in Amsterdam de volgende tegenstander van Oranje: dat wordt de eerste keer dat beide landen elkaar treffen. Het uitduel is exact een jaar later. Letland is op zondag 16 november (in Amsterdam) en vrijdag 12 juni 2015 (in Letland) de opponent van Nederland. Oranje zelf speelt woensdagavond om 20.45 uur in en tegen Tsjechië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.