Oefeninterlands: Oranje in Italië en 'nieuwe' WK-finale

Reacties

Nu het zinderende WK, de start van alle Europese topcompetities en een spannende transferdeadlinedag achter ons liggen, is het alweer tijd voor oefeninterlands en EK-kwalificatieduels. Voetbal International zet een en ander eens op een rijtje met betrekking tot de vriendschappelijke wedstrijden.

Oefeninterlands: Oranje in Italië en 'nieuwe' WK-finale

Op woensdagavond staat er al direct een schitterende wedstrijd op het programma. Vanaf 20.45 wordt in de Esprit Arena in Düsseldorf de reprise van de WK-finale gespeeld: Duitsland en Argentinië nemen het dan met elkaar op. Een kwartier later trappen Engeland en Noorwegen af op het heilige gras van Wembley.

Donderdagavond staat in het teken van de rentree van Guus Hiddink als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het met de derde plaats zo succesvol verlopen WK, zet Oranje met de oefeninterland bij Italië de eerste stappen richting het EK van 2016. Om 20.45 wordt er afgetrapt in Bari. Gelijktijdig begint in Luik de oefenwedstrijd tussen België en Australië, op het WK nog tegenstander van Oranje. Frankrijk en Spanje spelen vanaf 21.00 uur tegen elkaar in Parijs.

Nederland neemt het in de EK-kwalificatiepoule op dinsdag 9 september op met Tsjechië. Dat land oefent woensdagavond vanaf 20.15 uur in eigen huis tegen de Verenigde Staten. Op diezelfde avond spelen Letland en Turkije, twee andere landen die Oranje in de kwalificatiereeks gaat tegenkomen, oefenwedstrijden tegen respectievelijk Armenië en Denemarken. Kazachstan, op 10 oktober de tegenstander van Nederland, oefent vrijdagavond tegen Kirgizië. IJsland, het zesde land in Groep A, speelt deze week geen oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.