'Ik probeerde de bal rustig terug te koppen op Cillessen'

Daryl Janmaat was met een persoonlijke fout grotendeels verantwoordelijk voor de nederlaag van Nederland bij Tsjechië. De rechtsback zocht na afloop dan ook niet naar excuses.

'Het is mijn fout, dit valt niet goed te praten', stamelde de verdediger van Newcastle United na afloop voor de camera van de NOS. 'Ik wilde de bal rustig terugkoppen op Jasper Cillessen, twee keer daarvoor deed ik dat wél. Maar ik raakte de bal verkeerd. Deze fout werd keihard afgestraft.' Janmaat kopte de bal in de slotminuut ver naast Cillessen tegen de paal, waarna Václav Pilar simpel 2-1 kon binnentikken.

Janmaat besefte dat hij Oranje daarmee een behoorlijk slechte dienst bewees. 'In de tweede helft kregen we voldoende kansen en gaven we weinig weg. Je moet hier eigenlijk winnen en als dat niet lukt dan moet je de 1-1 vasthouden. Maar dan moet je niet dit soort fouten gaan maken', stak hij de hand nogmaals in eigen boezem.

De Vrij
Stefan de Vrij, de maker van de gelijkmaker, sprak na afloop van een rotavond. 'Dit doet natuurlijk pijn. Of dit kan als nummer drie van de wereld? Dat weet ik niet, maar het is in ieder geval wel gebeurd. Het moet beter, dat weten we zelf ook wel. Daar gaan we keihard aan werken.'

In de 55ste minuut poetste De Vrij met zijn rake kopbal nog wel de achterstand weg. 'En daarna had ik ook gehoopt dat we er overheen zouden gaan. We waren misschien ook wel sterker, maar kwamen moeilijk tot kansen. Zij stonden goed en kwamen er af en toe gevaarlijk uit op de counter. Dat we dan in de blessuretijd een goal tegen kregen, was natuurlijk extra zuur…'