Sneijder beslist derby met tiende seizoenstreffer

Wesley Sneijder bezorgde Galatasaray de zege tegen aartsrivaal Fenerbahçe. De arbitrage had zijn handen vol aan de derby en trok twaalf keer geel en twee keer rood.

Dirk Kuijt begon in de basis bij Fenerbahçe, terwijl Sneijder startte bij Galatasaray. Die laatste was van cruciaal belang voor de thuisploeg, want hij nam in de negende minuut de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening met een keihard schot in de verre hoek. Fenerbahçe kwam nog voor rust met tien man te staan, want Emre kreeg in een tijdsbestek van vijf minuten twee gele kaarten.

In ondertal kwam Fenerbahçe het doelpunt van Sneijder niet meer te boven. Ook de thuisploeg sloot het duel met tien spelers af, want Felipe Melo kreeg twee keer geel. Met de overwinning op de aartsrivaal neemt Galatasaray revanche voor de 2-0 nederlaag tegen Fener van eerder dit seizoen. Ondanks de zege van Sneijder en consorten lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Fenerbahçe kampioen wordt. Met zestig punten uit 27 duels gaan de geel-blauwen ruim aan kop in de competitie. Galatasaray en Besiktas (allebei 53 uit 28) volgen op gepaste afstand.

Dubbele cijfers
De treffer tegen Fenerbahçe was alweer de tiende competitiegoal van Sneijder en daarmee zette hij een bijzondere prestatie neer. De aanvallende middenvelder bereikte namelijk pas één keer eerder de dubbele cijfers in de competitie. Dat was in het seizoen 2006/07 toen hij namens Ajax achttien keer scoorde.