Ondanks treffer Sneijder stelt Galatasaray teleur

Galatasaray moet op weg naar de Turkse bekerfinale nog flink aan de bak. Ondanks een snelle treffer van Wesley Sneijder eindigde het thuisduel met Bursaspor in een kater.

Al in de elfde minuut opende Sneijder de score. Op aangeven van Burak Yilmaz tikte hij met rechts de 1-0 binnen. Galatasaray kon met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken nadat Inan Selcuk kort voor rust uit een strafschop de marge had verdubbeld.

Maar Bursaspor kwam, koud begonnen aan de tweede helft, terug in de wedstrijd. De club, waar trainer Christoph Daum maandag na aanzwellende kritiek vertrok, dankte de aansluiting aan de treffer van Volkan Sen. Gezien het aantal kansen voor rust was het doelpunt allerminst onterecht. Twee minuten voor het einde kwam de formatie van interim-coach Irfan Buz zelfs langszij. Bekir Yilmaz tekende voor de 2-2 in Istanbul.

Daardoor gaat Galatasaray een zware return tegemoet op 16 april. In de finale wacht de winnaar van de andere halve finale. Antalyaspor en Eskisehirspor spelen woensdag hun eerste wedstrijd.